Over Minke Maat

Minke
Minke

Met man(ager) Piet, zoon Donald, dochter Billy en Duitse staande Tommy woon ik aan de rand van de hei. Met goudsmid en zus Sanne vorm ik atelier MaatKwadraat waar we gedichten en handgemaakte sieraden combineren tot unieke poësieraden. Ik werk als dichter, schrijver, vertaler, songwriter, corrector, redacteur, uitgever, social-media-beheerder, schilder en fotograaf. Ik hou ervan om het ogenschijnlijk kleine, het alledaagse glans te geven.

Boeken, kaarten en songs!

Mijn gedichten vind je terug op mijn poëziekaarten en in de vier boeken. Meifeest, Een kus op je gedachten, Water op pootjes en Het is overal. Maar ook op muziek! Componist – en mijn pianoleraar – Fanuel Coenraad schrijft de prachtigste melodieën bij mijn poëzie. Het album van ‘Het is overal’ is in de maak en de eerste single ‘Dat ben jij’ kun je nu al luisteren via Spotify en andere kanalen of via bandcamp. Ook schrijven Fanuel en ik voor het muzieklabel Lapanouse Music samen aan Engelstalige songs zoals ‘My blues to bright’, ‘Take the cloud’ en ‘Butterfly Tattoo’.

Maat-werk

Daarnaast schrijf ik ook teksten in opdracht en maak ik gedichten op maat: passende woorden voor op een trouwkaart, een geboortekaartje, een rouwgedicht voor op een afscheidskaart of een in memoriam. En wat denk je van een lief gedicht op Valentijnsdag of waarderende woorden voor de liefste moeder op Moederdag? De mooiste woorden voor jullie trouwgelofte? Om iemand een hart onder de riem steken of een gedicht speciaal voor jezelf? Ik schrijf de passende woorden op maat – what’s in a name – voor jou en jij krijgt ze op prachtig papier thuis in de bus.