Over Minke Maat

Minke MaatIk ben dichter, tekstschrijver (interieur, design en fashion) en hou ervan om het ogenschijnlijk kleine, het alledaagse glans te geven. Met datzelfde oog voor detail doe ik ook graag correctie- en redactiewerk. En ook voor vertalingen of voor het beheren van accounts op Social Media kun je bij mij terecht.

Verder maak ik graag foto’s en schilderijen, die samen met de gedichten poëziekaarten worden. Mijn gedichten vind je terug op mijn poëziekaarten en in de vier boeken. Meifeest, Een kus op je gedachten, Water op pootjes en Het is overal. Maar ook op muziek! Componist – en mijn pianoleraar – Fanuel Coenraad schrijft de prachtigste noten bij mijn poëzie. Het album is in de maak!

Met man Piet, zoon Donald, dochter Billy en Duitse staande Tommy woon ik aan de rand van de hei. Met goudsmid en zus Sanne vorm ik MaatKwadraat, dat gedichten en handgemaakte sieraden tot poësieraden combineert.

Maat-werk

Daarnaast schrijf ik ook in opdracht en maak ik gedichten op maat: passende woorden voor op een trouwkaart, een geboortekaartje, een rouwgedicht voor op een afscheidskaart of een in memoriam. En wat denk je van een lief gedicht op Valentijnsdag of waarderende woorden voor de liefste moeder op Moederdag? De mooiste woorden voor jullie trouwgelofte? Om iemand een hart onder de riem steken of een gedicht speciaal voor jezelf? Ik schrijf de passende woorden op maat – what’s in a name – voor jou en jij krijgt ze op prachtig papier thuis in de bus.