Over Minke Maat

Mooie woorden van Minke
Mooie woorden van Minke

Minke Maat (1974): dichter, schrijver, songwriter, blogger, editor

Ik hou ervan om het ogenschijnlijk kleine, het alledaagse glans te geven. Sinds ik op de lagere school leerde schrijven, heb ik mijn gouden vulpen en dito boekje altijd bij me. Ik had een dagboek, penvriendinnen (ik hou nog steeds van echte post!) en droomde ervan om schrijver te worden. En die droom kwam uit: ik werk met woorden. In mijn blogs op deze website of voor anderen, in mijn boeken met gedichten of als gedichten/mooie woorden op bestelling. Ik laat ze samensmelten met sieraden, geef ze muziek in songteksten en schilder ze in kleur op doek.

Daarnaast gebruik ik mijn schrijverstalent om er ondernemers en bedrijven mee te helpen. Ik ben dol op het redigeren van teksten en het opminken ervan. En ook voor een sprankelende berichtenstroom op jouw social media draai ik mijn hand niet om.

Boeken, kaarten en songs!

Mijn gedichten vind je terug op mijn poëziekaarten en in de vier boeken. Meifeest, Een kus op je gedachten, Water op pootjes en Het is overal. Maar ook op muziek! Componist/producer Fanuel Coenraad schrijft de prachtigste melodieën bij mijn poëzie. Het album van ‘Het is overal’ is in de maak en de eerste single ‘Dat ben jij’ kun je nu al luisteren via Spotify en andere kanalen of via bandcamp. Ook schrijven Fanuel en ik voor het muzieklabel Lapanouse Music samen aan Engelstalige songs zoals ‘My blues to bright’, ‘Take the cloud’ en ‘Butterfly Tattoo’.

Maat-werk

Daarnaast schrijf ik ook teksten in opdracht en maak ik gedichten op maat: passende woorden voor op een trouwkaart, een geboortekaartje, een rouwgedicht voor op een afscheidskaart of een in memoriam. En wat denk je van een lief gedicht op Valentijnsdag of waarderende woorden voor de liefste moeder op Moederdag? De mooiste woorden voor jullie trouwgelofte? Om iemand een hart onder de riem steken of een gedicht speciaal voor jezelf? Ik schrijf de passende woorden op maat – what’s in a name – voor jou en jij krijgt ze op prachtig papier thuis in de bus.