De M van mijn week!

Dit wordt mijn week, want komende donderdag start de Poëzieweek! Met op die donderdag meteen de Landelijke Gedichtendag, waarop hopelijk iedereen de poëzie in zijn bol krijgt. Ik begin die dag met het voorlezen van gedichten op de school van Donald en Billy. Vorig jaar pakten de kinderen de kaartjes al snel mijn hand om ze zelf voor te gaan dragen. Hopelijk voelen ze zich ook dit jaar weer zo vrij!

Dat zou goed passen in het thema van de Poëzieweek, dat is dit jaar vrijheid. En omdat ik me zelf graag op ‘dichterlijke vrijheid’ beroep, koos ik het tegenovergestelde ervan – het verliezen van je vrijheid – als onderwerp voor het nieuwe lied dat ik samen met componist Fanuel Coenraad voor ons project ‘Het is overal – poëzie op muziek‘ schreef. Met deze song, ‘Ik vergeet je niet’, willen we het thema dementie in deze week weer eens extra onder de aandacht brengen.

We gaan daarom in de Poëzieweek samen met zangeres Sylvana Oosterhoff en violiste Jessie Kamp drie dagen op tournee langs maar liefst acht woonzorglocaties van woonzorgorganisatie Domus Magnus. Met in onze kofferbak mooi ingepakte setjes van de vijf nieuwe poëziekaarten die we speciaal hebben uitgebracht als mooie extra om geld voor Alzheimer Nederland in te kunnen zamelen. Mocht je ons nou niet op een parkeerplaats treffen, dan kun je de kaarten ook gewoon via mijn webshop bestellen. Een set van vijf poëziekaarten kost € 5 excl. verzendkosten. Mix & match is mogelijk. Leuk en dankjewel als je een bestelling plaatst!

En dan laat ik je hieronder met trots de videoclip zien die we op mochten nemen op een van de locaties van Domus Magnus. Met een bewoonster in de hoofdrol en haar kleinzoon die zo graag met haar een taartje komt eten.

Ik vergeet je niet,

Minke

PS ‘Ik vergeet je niet’ werd ook al op de radio gedraaid! En ik mocht kort iets vertellen over ons initiatief. Je kunt het fragment hier terugluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *