De M van poëzie op Muziek, de tournee

In actie voor Alzheimer
In actie voor Alzheimer

Het is overal. En het afgelopen weekend zat het in 3 dagen, 6 steden, 8 optredens, 480 minuten en heel veel kilometers in een sneeuwwitte Up. Samen met Fanuel Coenraad, Sylvana Oosterhoff en Jessie Kamp toerde ik met ‘Het is overal – poëzie op muziek‘ door Nederland. Als kwartet van Brummen naar Den Bosch, van Nijmegen naar Amsterdam en van Hilversum naar Huizen. We streken er neer in de mooie huiskamers van de verschillende woonzorglocaties van Domus Magnus om de bewoners te trakteren op wat tussentijd.

Sylvana zong de nummers van ‘Het is overal’ met haar ‘engelenstem’, zoals een lieve meneer haar na een optreden kwam complimenteren. De vingers van Fanuel beroerden de witte en zwarte toetsen en ieders hoofd. Jessie waaierde met haar viool over harten en ik vertelde over dichtbij, ver vandaan en het niet vergeten.

Want het thema van de Poëzieweek die donderdag begon en nog tot woensdag duurt is dit keer vrijheid. Het tegenovergestelde is het verliezen ervan, waarover wij ons nieuwe lied-op-maat schreven: ‘Ik vergeet je niet’. Voor het eerst speelden we ‘Ik vergeet je niet’ dit weekend ook live en dat was raak. We zagen handen die de buurvrouw of buurman stilletjes vasthielden, we hoorden een zachte zucht in de stilte na een nummer en zagen tranen in ogen. En kregen die daardoor juist soms ook zelf. Het is overal. Het raakt. Het verbindt. Zit in woorden. Een stem. Een snaar. Een toon.

En het staat op de kaart. Met de verkoop van de vijf nieuwe poëziekaarten in de afgelopen week en de opbrengsten van deze tour beginnen we met een mooi bedrag van al € 400. En we gaan hiermee verder tot Wereld Alzheimer Dag op 21 september. De poëziekaarten blijven te koop via mijn webshop (en daarmee steun je Alzheimer Nederland), de song blijft te beluisteren via deze link op Spotify en de videoclip kun je blijven kijken. We vergeten je niet, we vergeten niemand niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *