De M van slagroomwolken

Slagroomwolken
Slagroomwolken

Met aan het eind van januari Gedichtendag en de Poëzieweek in het vooruitzicht, komt mijn hoofd steeds meer in de poëtische mood. Ik pluk een woord als slagroomwolken zo uit de lucht, terwijl ik wandelend met Tommy geniet van die blauwe dagen die het grijze begin van januari gelukkig afwisselen. En ik laat fuifje rijmen op druifje, want al die kleine bolletjes blauw die samen op een steeltje het voorjaar aan me tonen, zijn een feestje op zich.

Ik hou deze januari-dagen de agenda leeg als Donald en Billy op school zijn. Op de morgenkoffie nodig ik wel graag mooie woorden uit. Ook die van jou zijn van harte welkom. Als je me volgt op Instagram heb je daar misschien al gezien dat ik graag speel met de input van jullie woorden. Die inspireren mij tot mooie nieuwe zinnen, die er anders misschien niet waren geweest. Heb je ook zo’n woord voor mij? Laat het me weten als reactie hieronder of stuur je woord(en) per mail naar me toe.*)

Het is zo fris
Het is zo fris

Door mij een beetje terug te trekken bereid ik zo mijn dichterlijke optredens voor die ik in de Poëzieweek ga doen. Samen met ‘Het is overal, poëzie op muziek‘ toer ik in een paar dagen langs acht verschillende woonzorglocaties van Domus Magnus door heel Nederland. Ik lees mijn gedichten voor, terwijl pianist/componist Fanuel Coenraad laat horen hoe die woorden op muziek klinken. En zangeres Sylvana Oosterhoff zingt – zo prachtig – de songs van Het is overal, begeleid door Fanuel op de piano en door Jessie Kamp op viool.

Met ons speciaal voor de Poëzieweek geschreven nummer ‘Ik vergeet je niet’ willen we aandacht vragen en geld inzamelen voor het thema dementie. Daarom brengen we ook vijf gloednieuwe poëziekaarten uit! Daarover vertel ik jullie binnenkort meer. En tot slot schreef ik voor een ander poëtisch project waaraan ik in de Poëzieweek meewerk nog twee gedichten op maat, als bijdrage aan een gedichtenbundel met woorden van maar liefst dertig dichters. Mijn woorden ‘doosje tussentijd’ werden gekozen tot de titel van deze bundel. En juist zo’n doosje heb ik deze dagen nodig om tot de mooiste poëzie te komen.

Neem het zelf ook eens, tussentijd!

Minke

*) De woorden die ik als reactie kreeg zijn o.a. fris, voorjaarskriebels, Chili, de liefde, vaantje, warmte van mijn hart, teckel (met daarop diverse ‘jaaaa-reacties), chocola, goed, regenwaaier, doezelen, losse draadjes, dichtheid (mijn favoriet), kostbaar en de rare winterkriebels – benieuwd waar die woorden me gaan brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *