De poëzie hangt in de lucht

Mijmeren
Mijmeren

Nu Teddy vier maanden is, is hij de rust zelve. Op zijn tijd dan… Wanneer hij uiteindelijk met zijn diepste zucht zijn pootjes onder zich krult, zet ik koffie onder een dakje van melk met on the side een stukje chocola. Laptop open en mijmeren maar. Want hoewel het in mij kriebelt om mooie woorden te schrijven, kwam het er door de pret van een puppy in huis de laatste tijd te weinig van. Wel schreef ik in december een kwartet aan gedichten op maat voor dankbare ontvangers. Nog steeds voelt het goed dat mensen mij weten te vinden om zich in hun leven door mijn woorden te laten raken.

Mijn debuut als juryvoorzitter
Mijn debuut als juryvoorzitter

Uit de losse pols voor mezelf schrijven was de afgelopen tijd lastiger, maar nu hangt de de poëzie weer in de lucht. Aan het eind van deze maand is het namelijk op 30 januari Gedichtendag. Het traditionele begin van de Poëzieweek.

Het thema is dit jaar ‘De toekomst is nu’ en daarom zat ik deze week al in de jury om gedichten van Hilversumse jongeren te lezen en ze voor te horen dragen. De gekozen gedichten gaan door naar de finale op 30 januari tijdens De Avond van de Stadsdichter in De Vorstin in Hilversum. Leuk als ook jij daar naartoe komt voor een dosis poëzie. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. En over die toekomst gesproken: het lijkt mij bijzonder om in de toekomst zelf een keer stadsdichter van Hilversum te mogen zijn, wie weet wordt dat ooit ‘nu’!

Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *