Ik wens je goud

De laatste maand van het jaar is mijn favoriete shopmaand. Want: volop glitter, glans en pailetten op de hangers in de winkels! Samen met Billy ga ik net voor kerst nog één keer shoppen en vangt een roze jurk met strik haar aandacht. Hij is net zo roze als de uitnodiging die ik voor mijn verjaardagsfeestje stuurde en waar net zo’n strik op staat als op deze jurk. The universe nodigt zichzelf dus uit op mijn feestje!

Waar ik nog aarzel – want, nooit zo’n jurk en ik kan niet meer op hakken lopen – pakt Billy de jurk in haar armen en draagt ze die vol liefde en een lach naar de paskamers. En ritst me in de jurk. Hij past en zij is verrukt! Ik móet hem doen en ik kan het alleen maar met haar eens zijn. Zo zou ik het ook tegen een ander zeggen: gewoon doen! Voor mezelf nog een aarzeling away.

But: I took it away! De laatste zondagmiddag van de vakantie vier ik mijn nieuwe levens- en het nieuwe jaar. We versieren de taarten en dekken de tafel op haar mooist. We strooien confetti en blazen serpentines en ballonnen. Onze nagels heeft Billy de avond ervoor met roze en rood gestipt. En dan, dan… Billy houdt de tijd strak in de gaten – eerst nog de glitter op onze ogen, lippen en schouders – en dan! Hebben we onze handen vrij en schoon en nodigen we onze jurken uit op het feestje, want ook Billy heeft een jurk vol poëtisch tule gevonden en daar stralen we.

Want: “Today is the perfect day to dress up. To start wearing beautiful big and festive dresses. To put on lipstick and pink eyeliner. Today!”, zoals Denise Boomkens van And Bloom in haar prachtpost op Instagram schreef. Ik kan het je aanraden en wens je goud!

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Helen Viring en Piet van der Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *