ROTTERDAM

minke op hotelbed in hotel citizenM in rotterdamWas ie weeeeer in Rotterdam dan? Jaaaaa! Dit keer maar 1 nachtje en dat is toch echt echt echt te kort, zoals we al jaren weten. Maar. We wáren er en hoe! Billy en ik logeerden wederom in het lovely CitizenM, waar je om de hoek bij Station Blaak met gemak en met een zalig Rotterdams praatje een OV-fiets huurt. Want op die fiets is Rotterdam nog toffer. Als je het hotel dan toch uitgaat.

Want met de arty lounge om rond en rond en rond te blijven kijken en de altijd lekkere koffie onder een dakje van melk en de vriendelijke citizens wil je daar de deur eigenlijk niet meer uit. Tip: vraag in CitizenM Rotterdam om een kamer op hoogte en met harbourview. Dan zie je in de verte de Maas en veel van wat dies meer zij vanaf het superzachte XL-bed met kussens én Marvin-knuffel, waar Billy traditiegetrouw een vreugdesprong mee maakt omdat ze zo blij is er weer te zijn. Hier zouden we wel 24 uur kunnen blijven…

poster Doe Leuke DingenMaaaaaar. When in Rotterdam, go Rotterdam. Via de Foodhallen naar de Pannekoekstraat naar een nieuwe hotspot op de wishlist: de FashionTiger. Een winkel voor en door jonge meiden vol rokjes, tops, sieraden en ‘hier wil ik alles van hebben’. Like a pro gaat hop hop hop het gordijn open en dicht en open voor weer een nieuwe look. Heb je een dochter die helemaal into fashion is? Een must go there dan. Met lekkere bank, waar je zalig zit en frontrow kijkt naar al die fashiontigers in het wild, die “deze al jaaaaren wilden” en “deze moeten we ook”. Dat.

hartjes in kleurenRotterdam meer en meer en meert aan kleine shopjes en aan mainstream in de Koopgoot. Afgewisseld met koffies onder een dakje van melk, fristies en broodjes kroket. Bij Dudok, altijd goed. Bij Hotel New York valt de lunch minder in de smaak. Want: een kroket, geplaceerd op focaccia-brood, “dat dóe je toch niet”.

Daar ben ik het mee eens. En daarom lunch ik zelf ook altijd liever met taart. Of hier met de classic Hotel New York tompouce. In het roze van “Doe leuke dingen” dat aanbevolen wordt op deze reclames. En dat doen we voluit! We fietsen over bijna alle bruggen en wijds langs de Maas. Bewonderen weer de coole skyline. De graffiti kunst. Het gaafste gaaf van Rotterdam. Om snel weer terug te komen!

Meer Rotterdam? Lees dan mijn eerdere blogs:

Hartje Rotterdam

Citytrips

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *