De M van De Fuego Methode

De Fuego Methode
De Fuego Methode

Het begon met de M van Marieke in de zomer. Zij deelde op Facebook een bericht over Fuego Summer Fit via De Fuego Methode, waaraan Marieke mee ging doen. Het bericht ging over gezond eten, het voorkomen (en dat kun je op twee manieren lezen) van energiedips, minder suiker, meer groentes, fitter worden, slanker als je zou willen en de motivatie voor dit alles. Ik keek de bijbehorende video van de tweede en de derde M in deze M, die van Marloes Mulder. Zij is orthomoleculair diëtist bij diëtistenpraktijk Fuego in Enschede en na haar heldere verhaal besloot ik om net als Marieke ook de acht weken mee te gaan doen met haar Summer Fit.

Want met dat laatste woord had ze me, fit. Waar ik best vaak vermoeiderig was. Ergens ook wel wist dat ik wat weinig groentes at, maar dat niet veranderde. En on top of that, dat mijn relatie met Tony Chocolonely’s – al was het voor het goede doel van de dichterlijke inspiratie – wat te intens was geworden. Ik ging voor fit en al na drie dagen wist Marloes mij een eetbaar alternatief voor Tony te geven dat bleek te werken. Voor mij het bewijs om door te gaan met de Fuego manier van eten. Die sowieso fijn is, omdat je vooral het gevoel hebt dat je veel mag door alle lekkere alternatieven. En omdat deze manier ook de 80/20-regel biedt. Het hoeft niet allemaal voor de volle honderd procent.

Met plezier nee zeggen

Time to shine
Time to shine

Zo werd Marloes zelf inspiratie. Om goed en gezond te eten, om op tijd te bedenken wat die avond te koken en veel meer. Ik viel wat kilo’s af. En mezelf op. Nooit gedacht dat ik met plezier ‘nee’ tegen nog een extra stuk taart zou zeggen of dat ik de pepernoten niet alvast in augustus zou kopen. En verorberen. Dat ik echt zou beseffen dat december maar vier feestdagen heeft, in plaats van alle decemberdagen met een besuikerd kransje te vieren. En nu heeft Marloes net haar eerste boek uitgebracht, waarin ze de Fuego Methode aan je presenteert. Het is ‘een lekker leesbaar boek vol inspiratie en motivatie om zelf aan de slag te gaan. Met de Fuego Methode eet je je op een heerlijke manier fit’. Zo staat er als quote op de achterkant van dit boek. En die quote? Die is van mij! Want als echte fan kon ik haar die zinnen al snel schrijven, toen ik aanbood om het boek-in-wording te redigeren.

Het boek De Fuego Methode

Want dat is dan weer mijn talent. Met als geheime insteek dat ik het boek dan zelf alvast zou kunnen lezen. En nu is het af en ligt het heerlijk naast me op tafel (voor het boodschappenlijstje) en op het aanrecht (om uit te koken). Op deze maandag begin ik aan de weekmenu’s. Want na de Summer Fit volgde ik in het volgende seizoen ook het Winter Fit programma. Voor mij een mooie manier om door de video’s van Marloes en de Facebookgroep gemotiveerd te blijven om gezond te koken en te eten. Maar toen ook dat programma weer voorbij was, werd het gezonde koken en de inspiratie daarvoor langzaamaan toch weer een onsje motivatie minder. En voordat ik weer bekend kom te staan als de moeder die alleen maar pannenkoeken bakt, grijp ik nu weer in. Met meteen op woensdag als ontbijt op het menu: de bananenpannenkoek. Mmm.

Als uitsmijter nog even terug naar de M van Marieke aan het begin. Net als Marloes een inspirerende vrouw om te volgen op de social media. Marieke is fotograaf en imago coach voor vrouwelijke ondernemers en maakte verschillende foto’s voor in het boek. Ik heb iets met M’s en zo is deze rond!

Minke

Wil je het boek De Fuego Methode bestellen? Dat kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *