De M van magnificamente

Felice
Felice

In onze herfstvakantie zomerden we in de Campania-streek in Italië. We huurden het heerlijke huis Valle degli Olivi in nel mezzo del nulla. Het laatste stukje weg ernaartoe noemde Billy steevast ‘de jungle’. Het huis stond tussen de olijfbomen en de verse kruiden in de wei. Met een keuken zo groen als thuis en een houtkachel die prachtig oranje kleurde in de avond. In de verte geklinkel van koeiebellen en in de schemer het oplichtende getwinkel van lichtjes aan de overkant in het dorp Roccagloriosa. Hier is het goed. Een plek om te blijven en door het gastenboek te bladeren. Waarin het vaak over het afvalschema gaat – ook wij doen ons best om alles goed te scheiden en op de juiste dag neer te zetten bij het hek, maar aan het einde van de week is er niets opgehaald.

On_the_rocks
On the rocks

We lezen ook over de mooie uitstapjes en gaan op pad. Over kleine bochtige bergwegen door kleine dorpjes waar het verkeer soms met stoplichten geregeld wordt en waar de huizen aan de bovenkant tegen elkaar aan lijken te hellen. We dalen af naar de groenblauwe zee in Palinuro, Marina di Camerota, Scario, Sapri om pootje te baden en oneindig voor ons uit te staren. Het is er zo rustig. Zo kalm in de zon. We maken nog een uitstapje van twee dagen naar de Amalfi-kust, waar het aanzienlijk drukker is, maar ook zo mooi met de gekleurde huizen die tegen de bergen opgeplakt lijken te zijn.

La_dolce_vita
La dolce vita

We eten net als in de zomer weer deliziose paste en pizza op een terras. Drinken een koffie aan een barretje of wandelen met een gelato in onze hand over de boulevards. We missen Tommy, die er op onze vorige vakantie nog niet zo lang geleden zo ‘gewoon’ fijn bij was. Dit keer aaien we de honden die we tegenkomen, zoals hondje Sil die graag op schoot wil en golden retriever Blu, die we daarna uitzwaaien voor zijn dagtochtje over zee. En we kijken mille keer het filmpje dat we van de nu zes-weken-oude Teddy krijgen. Over anderhalve week halen we hem op. Een fijne reden om naar huis te gaan. Want eigenlijk willen we na deze week helemaal niet weg…

Meer foto’s zien van deze week? Op mijn instagram zie je ze allemaal!

Saluti, Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *