De M van Rotterdam

een_vleugje_geel
een vleugje geel

Rotterdam. Rotterdam? Tijdens het uitlaten van Tommy deze ochtend begrijpen mijn mede-uitlaters het niet echt. Waarom zou je drie dagen willen Rotterdammen? En je bent er ook al een keer geweest? Met de zus. Dat valt dan weer wel leuk. En dat is het ook. Net als Rotterdam, gewoon nog een keer. Want na ons vorige bezoek hadden we nog teveel op onze wish & walklist:

op_het_dak
op het dak

De grootste dakakker – Op het Dak – van Europa in zomerse bloei zien. In hogere sferen komen op de hoe dan ook zonnig gele Luchtsingel. Het Noordereiland bewandelen. De felrode Willemsbrug die uitnodigend voor het raam van onze hotelkamer ligt oversteken, net als de oude spoorbrug De Hef. Tompoucen bij Hotel New York. Uit en op de plaat gaan in kittig Katendrecht. Door de Maastunnel wandelen. Op 1 september gaat deze voetgangerstunnel voor renovatie dicht, dus we zetten de pas er nog even in. Via een ooit hypermoderne en nu prachtig oude roltrap duiken we onder water.

maastunnel
maastunnel

Aan het andere eind poppen we weer op om bij brasserie Dudok in het Park te kijken hoe een bruid op de foto gaat. De bruidegom mag uiteindelijk ook. We draaien nog een laatste rondje in het reuzenrad naast de Markthal en zien in de verte de havens waar we met de Smaragd van Spido een rondvaart maakten. Het wijde water, de containers, de docks. Het stadslandschap dat oud & nieuw en hoog & laag zo cool mixt. We wisten het al en zien het nu opnieuw. We willen onze luggage nog helemaal niet ophalen bij ons fijne CitizenM hotel. We willen nog niet terug zijn van weggeweest. Rotterdam is té reuze!

Minke & Sanne

Op maatkwadraat.nl vind je ons uitgebreide fotoblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *