De M van mocktails

mijn_eerste_soberversary
mijn eerste soberversary!

Ooit sloop het er in, was het genieten en toen werd het heel gewoon. Om dat gewone weer bijzonder te maken, hield ik me al een hele poos meer met minder bezig. En daar had ik een jaar geleden zomaar opeens zo genoeg van. En was dat ā€˜ene glaasjeā€™ achteraf mijn laatste glaasje. Ik ruilde het in voor de leukste flesjes limonade en ontdekte vlierbloesemsap met een bruisende bubbel. Ik bracht thee op smaak of dronk het water koud en puur. Ik nam nu alleen de rust, de gezelligheid of het gedoe in plaats van de combinatie met ā€˜het wijntjeā€™.

mmm_mocktails
mmm, mocktails

Het zomerfeest op school en etentjes met vriendinnen. Mijlpalen van verjaardagen en vakanties. Kinderfeestjes, buurtborrels en familiedagen. Sint Maarten lopen, kledingpartyā€™s en diploma-uitreikingen.

Citytrips, samenwerkdagen, lunches en middagborrels. De bij-het-koken-en-nog-eentje-bij-het eten-dagen. Dagen om op te gedenken. Poƫtische optredens, het is herfst, daar is Sinterklaas. De kerstboom staat, het oud Ʃn het nieuwt. Oh nee, die kortste dag van het jaar en jaaaaa de langste dag van het jaar. Een Koningsdag of zomaar. Het is nu allemaal heerlijk, helder, hoera: ik ben vandaag 1 jaar alcoholvrij!

Cheers,
Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *