GEEF ME DE VIJF

Geef me de vijf, van 5 jaar alcoholvrij! Voor sommigen niet-te-geloven, voor anderen de normaalste zaak van de wereld en voor mij de vijfde keer een extra feestdag in het jaar erbij. De soberversary, die ik sinds ik geen alcohol meer drink ieder jaar vier met een blaastest. Een vrolijke cijferballon in zilver, goud of regenboog gaat mee op locatie en op de foto. Op mijn insta zie je de hele shoot.

Dit jaar passeerde ik de 1500, 1600, 1700 en 1800 dagen met als leukste getallen 1515, 1616, 1717 en 1818. De tel ben ik eigenlijk al kwijt. Waar ik in het eerste jaar de dagen, de weken en tot 100 dagen telde, dacht ik laatst: nog maar 100 dagen tot de vijf jaar. Die zijn nu zo hop voorbij, zonder verder aan alcohol te denken. Niet onder de kerstboom of aan de zwembadrand, niet met het moederdagontbijt en niet gewoon omdat het vandaag is. Vandaag is zonder!

Als ik soms nog een glas wijn in handen heb voor een vriendin, voelt dat best gek. Waar dat eerst met een glas appelsap zou zijn. Het zijn zo van die ommekeren. Die naar meer van dit smaken. Want de rust in mijn hoofd, helderheid, energie, tevredenheid en trots? Die blijven. Net als de gesprekken over met zonder alcohol, die ik niet meer zo vaak als vijf jaar geleden, maar toch nog steeds af en toe heb. En nog steeds inspireer of ontdek ik nieuwe sobersisters, die het soms liever geheim willen houden. Stiekem niet-drinken?! Dat vraagt ook om een ommekeer!

Minke

Wil je ook van het alcoholvrije leven proeven? Petra Moes (De kunst van het nuchter leven), Jacqueline van Lieshout (Ontwijnen) en Esther ten Hove (So.life Club) inspireren en motiveren je graag!

Lees hier de 1, 2, 3 en 4 blogs:

https://minkemaat.nl/de-m-van-mocktails/

https://minkemaat.nl/2-jaar-een-sobergirl/

https://minkemaat.nl/drie-op-een-rij/

1, 2, 3, vieren!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *