Drie op een rij

Hoe steek je het rietje zo in een 3 dat er ook echt lucht in komt? Hoe hou je de uiteindelijk opgeblazen 3 goed voor op de foto? Linksom, rechtsom? Dat bleek moeilijker dan mijn 3 jaar stoppen met alcohol vandaag! Een dag die vraagt om gevierd te worden. Want na mijn eerste jaar alcoholvrij bleek ik er een feestdag in mijn leven bij te hebben, de soberversary. En zoals een glas wijn bij veel tradities kon passen, al is het maar omdat het weekend is, of doe maar een wijntje dinsdag, of omdat de zon schijnt, zo werd deze soberversary het begin van een nieuwe.

Na de eerste 365 dagen, waarin ik me verheugde op de leuke getalcombinaties als dag 100, 111, 123, 222, 333 en 345 die het volhouden steeds makkelijker maakten, blies ik juist vanwege die getallenliefde een zilveren 1 op en voelde ik me trots. Behalve dat en de leuke getallen bracht het alcoholvrije leven me meer goeds en gesprekken, waarover je in de eerdere blogs hieronder kunt lezen. Deze eerste soberversary smaakte naar de tweede, waarin getallen als 400, 444, 456, 500, 555, 567, 666 voorbij kwamen en me joy gaven. Op die tweede soberversary blies ik op een steiger in Loosdrecht een gestipte 2 op, met de windmachine vol aan.

En van de tweede kwam vandaag de drie op een rij in deze nieuwe traditie. Ik passeerde de 777, 888, 999, wow de duizend, en één. Dit keer blies ik een vrolijk gekleurde 3 op in een windstil hoekje, waar de vertrapte bierblikken tussen het gras lagen, maar waar het weer zo tof fotoshootte met Fanuel van Van Faan Pictures. Drie meisjes stonden erbij en keken ernaar en vroegen ‘wie is er drie geworden’. Ze klapten voor me toen ik antwoordde met ‘ik ben vandaag 3 jaar alcoholvrij!’ En nee, dat vier ik níet met een glas champagne. Ook niet eentje. Heel ongezellig. Maar oh zo fijn.

Op naar dag 1111. Heerlijk, helder, hoera!

 

De M van mocktails

2 jaar een sobergirl!

 

1, 2, 3, vieren!

GEEF ME DE VIJF

SIXPACK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *