Een dolfijne Dierendag

Feestvarkens, Minke Maat
Feestvarkens, Minke Maat

Vier oktober, vier dierendag! Speciaal voor vandaag schreef ik het gedicht ‘Feestvarkens’. In mijn insta-stories vroeg ik deze week mijn volgers om woorden met een dierennaam erin. Ik kreeg heel veel leuke meedenkers en invallen als antwoord, waarvan ik er veel in mijn gedicht voor vandaag kon verwerken. Ik heb ervan genoten om zo met al jullie woorden een gedicht op maat te bouwen.

Het gedicht had nog veel langer kunnen zijn, want ook de blitskikker wilde graag inspringen. De pauw zou apetrots zijn geweest. Maar wilde niet worden opgesloten bij de zangvogel in de apekooi. Dat zou ijsberen worden. Muisstil stonden de vissers ondertussen aan de kant van het gedicht, terwijl de apekoppen krakend het zakje kiplekkere tijgernootjes al opentrokken. De kraaienpootjes tikten tegen mijn scherm, maar helaas, ik kon niet al deze snoezepoezen in mijn woordenweb spinnen.

Er waren ook beren die om een andere reden niet los konden: de meer prozaïsche woorden als struisvogelpolitiek, zondebok, rupsband, koeioneren, tijgerbalsem, tuinslang, mierenn**ken, hondenl*l, kamelenteen en poedelnaakt waren niet te tekkelen. Hoewel, daar zit misschien nog wel een heel eigen gedicht in!

Dichtbij, Minke Maat
Dichtbij, Minke Maat

Een extra gedicht moest ik sowieso al schrijven. Want, de allermooiste suggestie vond ik het woord ‘dichtbij’ dat ik van Helen aangereikt kreeg. Daar moest ik heel even over nadenken, maar toen viel het kwartje dat ík dat ben. Zacht zoevend over de blaadjes op zoek naar de mooiste woorden, van a tot z. Daarom als extra deze ode aan de ‘Dichtbij’.

Een dolfijne Dierendag,

Minke

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *