De M van poëzie op Muziek

 

Het is overal. En klinkt prachtig op muziek! Dit weekend toerde ik met zangeres Sylvana Oosterhoff en componist/pianist Fanuel Coenraad langs vier verzorgingshuizen van Domus Magnus. In de sfeervolle huiskamers vertelden we bewoners en verzorgenden hoe wij onze poëzie en muziek voor het ‘Het is overal’-project combineren en hoe we daarmee poëzie een extra dimensie willen geven. En dat bleek raak.

Bij Domus Magnus is er ‘veel aandacht voor de grote én kleine dingen die het leven de moeite waard maken’ en daar sluiten mijn gedichten heel goed bij aan. Al bladerend door mijn vier bundels las ik mijn woorden voor, terwijl Fanuel ze op de glanzende vleugel begeleidde. We lieten horen hoe de zee klinkt, hoe de pluisjes van een paardebloem feest vieren en hoe een jurkje aan de waslijn walst. En dan zat er ook muziek in de liefde en in van die soms zomaar mooie dagen, met de hemel in haar beste blauw.

We wisselden gesproken woorden af met de acht nummers die we al voor het Het is overal-album-in-spé hebben. Sylvana zong ze zo prachtig, dat ze ook mij tranen in mijn ogen gaf. Soms was het nog even muisstil bij de laatste tonen, soms werd er al vrolijk geklapt. Ik neurie nog wat na, terwijl ik deze M schrijf. Met naast me prachtige bloemen en heerlijke chocolaatjes voor bij mijn koffie onder een dakje van melk die we als dank kregen. Ingrediënten voor nieuwe inspiratie!

Bravo,

Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *