De M van LIEFKE M-agazine

Mijn woorden in LIEFKE
Mijn woorden in LIEFKE

Begin mei stuurde ik de vier gedichten die ik speciaal voor het LIEFKE magazine op maat schreef op aan Yfke Metz. Ook met een M. Yfke werd blij van mijn woorden en zo kregen ze in het vierde nummer dat nu voor me op tafel ligt alle ruimte. En van dit papieren tijdschrift zonder advertenties, word ik op mijn beurt blij. De beelden, de kleuren, de woorden, de opmaak, de gesprekken, de columns, de artikelen, de slow producten, de rust, de eenvoud, de natuur én de gedichten.

Het thema was dit keer ‘Geduld als kompas’. En omdat het magazine bij het begin van ieder seizoen verschijnt, kon ik dat tot aan het begin van de herfst oefenen. En toen, vrijdagmiddag, werd mijn geduld beloond: mijn mooie woorden op dat prachtige witte bladerpapier. En de complimenten daarna van lezers. ‘Oh Minke, wat zijn ze mooi, ik krijg er tranen van in mijn ogen’. ‘Zo mooi, ze komen geweldig bij me binnen’. ‘Wauw, ziet er prachtig uit. Nog nooit van gehoord’. ‘Wow, allemaal mooi. Maar die laatste, ik sta op wacht… super!’ Ook deze woorden maken mij heel blij!

Woorden op wit
Woorden op wit

Ken jij het tijdschrift al wel, of nog niet? Ik vind het echt een aanrader. Om ieder seizoen weer naar uit te kijken en dan lang te laten smaken. En niet alleen omdat mijn woorden er dit keer instaan 🙂 Je kunt jouw exemplaar voor € 17,50 bestellen via de webshop van LIEFKE magazine. En dan lekker lang lezen over o.a. de C van creatieve chaos, de W van het WerkWarenHuis en de B van Blomsterkrans, bOERbos en BAKKIE. Dat laatste woord in de inhoudsopgave deed me meteen naar pagina 25 bladeren, waar ontwerper Peet de Vries zijn BAKKIE laat zien. ‘Een kostbaarheid, een product dat je gelukkig maakt, steeds opnieuw wanneer je het gebruikt’. Dat geldt ook voor mijn eigen handgemaakte lievelingsbakkie onder een dakje van melk, mijn gouden vulpen én de Liefke!

Op een mooie week,

Minke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *