De M van Noord naar Zuid

M, halte Vijzelgracht
M, halte Vijzelgracht

De M voert me dit keer van Noord naar Zuid. Na de rust en de de leegte van mijn vorige M over Zweden, rol ik nu de M op dit bordje tegemoet als ik voor het eerst de Noord-Zuidlijn neem. Op Amsterdam CS begint de metro-experience van deze prachtige nieuwe lijn. Spacy roltrappen voeren me de diepte in en met een metro die iedere 6 minuten gaat, ben ik zo op een paar haltes verder naar het Zuiden gezoefd. Eindelijk voelt de metro in Amsterdam zoals metro’s voor mijn gevoel moeten zijn. Omdat ik op zondagmorgen ben ingestapt, is het nu de best of both worlds met bijna geen andere passagiers en heerlijk rustige straten om doorheen te wandelen waar ik uitstap.

De E van Experience
De E van Experience

De Vijzelgracht is na vijftien jaar verbouwing weer mooi bestraat met bomen en lange banken waarop poëtische woorden staan. Om juist even niet te gaan zitten, maar rustig langs te lezen. Hoewel het café verderop Back to Black heet, kies ik toch voor een koffie onder een dakje van melk. En – discreet verpakt in zo’n fijn bruin zakje – een brownie met amandelschaafsel. Ik blijf graag nog even on-the-go. Langs al die oude huizen waar de stokrozen soms nog voor de ramen in bloei staan. Waar gevels zijn zwart geverfd zodat de klimroos nog mooier bloeit. En waar een poes zo heerlijk zondags in een vensterbank zont. Het is mogelijk, in de drukte van de dag het ook even niets.

Koffie to go
Koffie to go

En juist ook daarover schreef ik vier gedichten-op-maat in het nieuwe LIEFKE magazine dat vrijdag 21 september verschijnt. Kennen jullie dit prachtige papieren tijdschrift zonder advertenties al? Als je de 4e editie deze week nog (t/m donderdag) reserveert met de kortingscode INSTA#4, krijg je het magazine zonder verzendkosten thuisgestuurd. Ik zou het doen 🙂

Meer mooie foto’s die ik maak zien? Ik nodig je graag uit op mijn Instagram pagina en vergeet ook niet om daar in mijn Insta-stories te kijken. Ik wens je weer een Mooie week!

Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *