De M is terug van weggeweest!

the Middle of nowhere
the Middle of nowhere

Opeens zag ik haar deze zomer weer overal. De letter M. Op vrachtauto’s, in de krant op billboards voor politieke partijen in Zweden tijdens onze vakantie en daar ook in the Middle of nowhere. Langs de eindeloze kronkelwegen waarbij we vaak lang niemand tegenkwamen, stond daar af en toe een paaltje met een M. Het bleek een Mötesplats, een plek om als je dan tóch een tegenligger had, elkaar te passeren.

Ik vond het een mooi teken om mijn M van de maand weer in ere te herstellen. Als 2.0 versie nu niet meer aan het begin van een nieuwe maand, maar aan het begin van een nieuwe week op Maandag. Want na die heerlijke lange leegte in Zweden – waarbij we telkens aan een Meer of zee konden kamperen en ik ver voor me uit kon Mijmeren, waar net zoals voor de Zweden zelf de fika (koffie met wat lekkers erbij) mijn favoriete Moment van de dag werd, waar we in Älmhult de allereerste Ikea ooit en het bijbehorende Museum bezochten, waar we in een natuurpark echte elanden, ofwel Moose, over hun oh zo zachte neuzen konden kriebelen en over de langste brug van Zweden reden om het aspergevormige eiland Öland te ontdekken – ben ik nu weer in the Middle van het dagelijks leven beland.

Meer hoeft het niet te zijn
Meer hoeft het niet te zijn

Waarin Donald vandaag voor het eerst op schoolkamp vertrok. Het is voor één nachtje, maar het liefst wilde hij hetzelfde mee als voor op drie weken vakantie. Zijn elandenknuffel is natuurlijk wél mee. En nu de school weer begonnen is, heb ik weer meer uren voor Mezelf. Met naast me op mijn schrijftafel een goodiebag vol leuke kaartjes, plattegronden en herinneringen. Een telefoon met mooie Zweedse beelden (je vind er meer op mijn Instagram!) om af en toe nog eens doorheen te bladeren en een hoofd vol inspiratie om te schrijven. Ik wens je een Mooie week!

Minke

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *