Fietsen, frisgeel en fluitekruid

De lucht is blauw
De lucht is blauw

Een mooie meimorgen vraagt om er op uit te gaan met je zus en de lekkerste objecten uit mijn keuken. Lees: home made botergaletten volgens recept van Yvette van Boven, een thermosfles espresso’s met geklopte melk en een paar kitkat candybars. Bij een flinke fietstocht horen lekkere breaks.

We fietsen het dorp – want dat is Hilversum – uit, de wijdsheid van de weilanden rond Eemnes tegemoet. Oude boerderijen langs lange lanen. Een verscholen haventje waar het zo heerlijk naar water ruikt op een zomerzonnige dag als deze. Een trekveer. Grutto’s die met hun geluid wel hun eigen naam verraden, maar niet waar hun nest is. Fluitekruid dat zich stiller houdt. Boterbloemen waar het glanzende geel vanaf spettert.

Fietsen en veren
Fietsen en veren

Het pontveer over de Eem. Al net zo frisgeel in de verf. Aan de overkant linksaf naar de Palendijk voor zo’n lekkere break, terwijl het Gooimeer wat tegen ons klotst. Met de wind in onze haren terug met de pont. We zijn nog steeds zussen. Al ziet de schipper de gelijkenis wederom niet. Links en rechts zien we diamanten flonkeren in het water terwijl hij ons weer over vaart. We zouden wel tien keer heen en weer willen, maar gaan toch aan land.

Streetstyling
Streetstyling

De prachtige paadjes tussen al dat wuivend groen wordt doorbroken door een tunnel-onder-de-snelweg-door richting Laren. Vol met graffiti, wat ons weer even terugbrengt naar Rotterdam. Daarna gaan de bossen langzaam over in het volgende landschap: hei met knerpende schelpenpaadjes. De televisietoren komt in zicht en we vragen ons af of we – net zoals eerder op de Euromast – ook hier een ‘ticket to the top’ kunnen kopen. We houden wensen…

Dit blog verscheen ook op site van Sanne en mij samen, www.maatkwadraat.nl, waar je onze poësieraden vindt!

36/100
36/100

Meer foto’s en filmpjes? Volg mij, Sanne en/of MaatKwadraat op Instagram! Op dat van mij vind je ook dit knalgroene ticket over de Eem, dat ik schilderde voor #the100dayproject. (Bijna) iedere dag schilder ik iets van de dag, wat ik soms met iets extra’s combineer en op instagram post.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *