Lente én Wereldpoëziedag

Lente
Lente

Het leuke van de lente is, dat hij op verschillende dagen begint, zodat ik die steeds meer in mijn bol krijgt. Op 1 maart start de meteorologische lente, op 20 maart de lente op Social Media en voor mij dan ook nog eens op 21 maart, want zo heb ik het vroeger op school geleerd. Vandaag is het tegelijkertijd Wereldpoëziedag *), waarbij mijn kaart ‘wat was’ prachtig past. Want, poëzie is altijd en overal. Tot en met aan de andere kant van de wereld aan toe.

En omdat ik de lente dus vandaag driedubbel en dwars in mijn bol heb, ga ik drie poëziekaarten versturen aan wie jullie willen. Laat me via een reactie hier of op Facebook weten aan wie ik jouw kaart naar keuze zal versturen en dan maak ik op winnaars-woensdag bekend wie dat worden!

Poëzie over de hele wereld
Poëzie over de hele wereld

Ondertussen hebben Fanuel en ik ook het voorjaar in onze bol. Op de facebookpagina van ‘Het is overal – poëzie op muziek‘ of via instagram kun je beluisteren hoe dat nou gaat om een gedicht op muziek te krijgen. Samen zitten we achter de piano, zonder bladmuziek of akkoordenschema’s, maar met de dichtbundels voor onze neus. Tijdens het bladeren door mijn boeken krijgt Fanuel dan als vanzelf de kriebels in zijn vingers. Ik vind het knap!

NB: Op Social Media vind je allerhande leuks & inhakers over en op Wereldpoëziedag. Bijzonder voor mij is deze bijdrage van Wendy Wenning van Passie voor Boeken, die ter gelegenheid van Wereldpoëziedag een paar van mijn gedichten kalligrafeerde!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *