Buongiorgno!

Caffè particolare
Caffè particolare

Buongiorgno! Een goede morgen is in Rome niet zo heel moeilijk. Als je weet dat er een verdieping boven je in het hotel de lekkerste cappuccino op je staat te wachten op een chique gedekte tafel vol chocoladecake en besuikerde brioches. De tweede koffie onder een dakje van melk vraagt om buiten op het dakterras in de eerste voorjaarszon genoten te worden . Dan beginnen de Romaanse dagen met een buik vol geluk.

En kunnen we op naar alllll die oudheden, waar er zoveel van zijn dat het bijna normaal lijkt. Naar hippe kleine winkeltjes, die je er als verborgen schatten tussen aantreft. Naar weidse pleinen en spetterende fonteinen. Naar verscholen koffietentjes om even bij te cappuccino-en staand aan de bar met uitzicht op obelisken. Naar een prachtige sinaasappeltuin om met je hoofd tussen die oranje olijkerds zomaar een poosje op een bankje te zitten en uit te kijken over die oh zo uitgebreide stad.

Rome in beeld
Rome in beeld

Naar even verderop, om daar met één oog dicht door een sleutelgat te spieken en in de verte verrassend de Sint Pieter te zien shinen. Naar een plek om te lunchen met gnocchi met truffel. Uit te buiken in het park bij de Villa Borghese. Daarna nog meer stappen te zetten door de kleine straatjes van lievelingswijk Monti op naar een diner met bigoli met heel simpel alleen wat olie en kaas of iets anders lekkers van de kaart. Ik zou het allemaal wel kunnen bestellen… Maar daarvoor zijn er te weinig dagen. Gelukkig is wacht thuis onze eigen cucina om daar met nieuwe inspiratie te gaan koken.

Allora!

NB Wie uitvoeriger tips & adressen wil weten, il piacere è tutto mio om ze je te laten weten. En wil je nog wat meer zien van ‘mijn’ Rome? Kijk dan op mijn Instagram. Heel leuk als je me daar volgt!

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *