Onderweg

Voel geen angst of twijfel meer, ik ga op gevoel
Neem gerust de tijd
‘t Is een lange mooie rit, geniet ervan
Volledig hier in het nu, zonder plan
Neem gerust de tijd
‘k Wil liever doen dan spijt

(…) Met deze song ‘Onderweg’ van Stephanie Struijk op repeat toerden we in de meivakantie oh zo heerlijk door de Achterhoek. De boerderijen liggen er verdeeld over het prachtige land langs lange smalle wegen. De bomen werden van bruin en kaal in deze week steeds meer het groen van de Achterhoekse vlag die overal wapperde. We toerden vanuit ons natuurhuisje linksom, rechtsom en naar boven en naar beneden en nog een keer.

We namen het pontje bij Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Hier vierde ik ooit mijn zeventiende verjaardag in Herberg De Gouden Leeuw. Voorgereden in een donkergroene Jaguar die mijn ouders toen een dag voor mij geregeld hadden. Anno nu haalden we er een koffie to go. Op naar een volgende pont, de Steeds Voorwaarts, tussen Olburgen en Dieren. Of andersom. Want pontjes. Die mogen van mij een pondje meer!

Ons eerste terras van dit jaar beleven in Brummen. Als we door de straten rijden, wordt er vrolijk naar ons gezwaaid. Het was mooi weer, het voelde weer meer open. Onder het viaduct naar dit dorp toe stoppen we voor een fotoshoot bij het gedicht en de streetart daar. Maar dan, “Altijd weer door, wij zijn onderweg”, naar Zutphen. Waar ik van mijn zesde tot mijn zestiende woonde. We rijden langs mijn basisschool – verplaatst – en langs de twee huizen waar ik opgroeide. Wandelen langs de IJssel en kijken de boten na zoals toen. Altijd nog één boot dan. Toen ik groter werd, vond ik Zutphen steeds kleiner worden. Na al de kilometers door het landelijke groen, lijkt mijn oude stad juist weer groot. Ze zou me zo weer passen.

Ik maakte volop foto’s tijdens onze heerlijke week weg. Op mijn instagram kun je er nog veel meer zien dan deze als je dat leuk vindt. Én je vindt er een filmpje van op de pont en een spannende van de Landrover (met daktent) onder een viaduct, dat ons net past…

PS: ‘Onderweg’ komt ook af en toe voorbij in ‘Piet is on Air’ op Grumpy Dutch Radio. Zijn programma is verhuisd van de vrijdagavond naar het weekend en dan twee keer overdag! Je luistert naar ‘Piet is on Air’ tussen 10 en 12 uur op zaterdag én zondag via grumpydutchradio.nl. De ene keer gaat hij solo, de andere keer met een gast. Zoals af en toe met mij! Ook leuk: je hoort er 24/7 bruisend Nederpop, met daaronder ook mijn songs zoals ‘Take the Cloud‘, ‘Blauw‘ en het nieuwe ‘Blues to bright‘, waarover mijn volgende blog gaat. En die nummers staan natuurlijk ook allemaal op onze eigen playlist voor in onze ‘happy place’ – en dat is onderweg in landrover Eddie. Zonder plan, met mijn fam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *