Poeziëweek

Morning Angels,

Speciaal voor de Poëzieweek las ik mijn gedichten voor de camera voor. Samen (want dat is het thema van deze week!) met Piet en Fanuel*) kreeg ik het steeds kouder tijdens de opnames. We bliezen wolkjes uit onze mond en Fanuel zijn handen warm om piano te kunnen blijven spelen. Want buiten was het warmer dan binnen. Maar de industriële pracht van de Fabrique Ludique, de stoere loods uit 1967  in het creatieve gebied van Hilversum aan de Mussenstraat, betoverde en liet mijn woorden niet klapperen, maar klateren.

Als dichter heb ik meestal genoeg aan een vulpen en een mooi notitieboekje, nu kwamen we met een auto vol gear naar deze toffe locatie. Om de 400 m2 te vullen rolden we snoeren, lichtten we muren aan, haalden mijn favoriete stoel van thuis uit de kofferbak, plugden we in en zenderden we mij. Nu de stoel weer thuis in de warme kamer staat, bekijk ik met trots de clip! Ik lees nieuwe gedichten voor en woorden die eerder verschenen in mijn boeken, in het LFK magazine en in de etalages van 90 winkels in Nederland hingen via Visueel Vertoon. Weten jullie nog, het ‘kijkvenster‘ in knallend roze?

Je kunt de clip op YouTube bekijken. Heel leuk als je me via info@minkemaat.nl laat weten wat je ervan vindt!

Op een week vol poëzie,

X, Minke

En volg je me al op Instagram? Daar vind je volop foto’s én de Morning Angels Live via de IGTV’s, waarin ik tijdens de lockdown iedere ochtend rond 10.00 live ga om je een fijne dag te wensen. En daar mag je ook zelf in oppoppen als je wilt met jouw nieuws van de dag.

*) Piet en Fanuel zijn de mannen achter Grumpy Dutch en Lapanouse Music, waarvan ook ik deel uitmaak als songwriter en van alles met tekst & socials. Nieuw is de eigen radiozender GrumpyDutchRadio.nl, die je via internet kunt beluisteren, met tussen Bløf en Borsato ook onze eigen talenten uit de studio, waarvoor ook ik muziek schrijf. En op Gedichtendag, donderdag 28 januari, tussen 10 en 11 uur een special van Het is overal – poëzie op muziek. Fanuel en ik draaien dan onze mooiste nummers voor jou! Herhaling op zondag 31 januari, ook tussen 10 en 11 uur.

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *