POP UP PIETJE

Dit keer laat ik andere mensen aan het woord, omdat ze zoveel mooie woorden over mij schreven, naar aanleiding van mijn bezoek in het pop-up atelier van Ineke Gnodde van Atelier in het Gras die tijdelijk in LOKAAL Hilversum aan het werk is. Zij nodigde mij uit om een middag te komen Sintdichten met voorbijgangers.

Ineke: “Vandaag was ik in couleur LOKAAL en Portret in goed gezelschap: met Minke alias Pietje Maat, de partner van Piet. De vrouw met veel woorden in een adem, maar korte dromerige en vrolijke gedichten…. Met frisroze blooswangen en nu ook even met een paarse pietenpet en bijpassend pakkie an (want ook Melinda kwam even aantafelen – Minke).

Minke heeft vanmiddag 3 gedichten gemaakt waaronder een gedicht dat nu 105 keer wordt geperst (geprint). Voor heel veel vrijwilligers die in een Hilversumse atletiekclub meehelpen heeft de sint met rijmpiet Maat een dankbaar gebaar gemaakt.

En ze schreef twee gedichten met mijn eigen dochters, die volop enthousiast in de surprises zitten. Nieuwsgierig naar wat en hoe een dichter nu eigenlijk is. Van dichter bij. Minke geeft ook dichtlessen op de basisscholen in Hilversum! En heeft verschillende bundels uitgegeven. Te bekijken en te koop op social media! Gezellige en effectieve tijd dus in deze tiny house huiskamer op De Kwekerij met de regen en eerste snijdende kou als gure winterse achtergrond. Maar gelukkig zaten wij droog en warm aan het kacheltje binnen. Het is echt tijd voor decembergeluk. Met warme dranken en een warme krentenoliebol. Als het maar warm is.

We ontvingen nog als vrolijk intermezzo bijzonder bezoek van social media man Sander Regter met de hoed. Blij zijn we met de gedichten, een pak van het hart, die kunnen we afstrepen! Bedankt Minke dat je op tijd een zwaai geeft aan dit sinterklaasobstakel, om sintstress te voorkomen op de avond of in de uren ervoor! Wil jij ook to the rescue met je sintgedicht? Benader Minke Maat online of kijk uit naar de volgende dichtsessie in couleur LOKAAL en Portret!”

Sander: “Vanmiddag op bezoek voor het cityblog bij Ineke in couleur LOKAAL met haar mooie schilderijen en bij Minke “De Dichtpiet” waar ik alleraardigst ontvangen. Kopje koffie erbij en samen met Melinda en Ineke maakten we een leuke live blog. Ook kreeg ik de kans om een inkijkje te nemen hoe Minke met een klant omgaat, geduldig luisterend komt zij samen met jou tot een mooi gedicht! Dus wat wil een mens nog meer?  Wil jij ook een snelgedicht voor Sint? Bestel het bij Minke!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *