TOSCANE

Meivakantieeee!!! En onderweg naar Toscane! Met de tassen bovenop onze Land Rover Mike on the Road (volg je die al op Insta?) gepakt en de zonnebrillen op ons hoofd. En met onderweg… hagel en sneeuw. Sneeuw? Sneeeeuw! Op de snelweg minder fijn, maar eigenlijk wel mooi, daar boven op de berg in het Zwitsere Isenthal, waar we in hotel Urirotstock de familiekamer hadden geboekt voor de overnachting onderweg. Het smalle weggetje omhoog was omrand door wit, wit, wit. Het uitzicht over de dennen en de Alpenweiden idem. Rode tulpen staken hun hoofd er net bovenuit in de verse bloembedden. Een Hollands wilkommen “in unserem wildromantischen Landschaftsparadies im Herzen der Innerschweiz”.

Na het ontbijt en weer onderaan de berg ging de sneeuw over in bák-ken met regen, dus de ruitenwissers wipwapten alleen in de lang, langer, nog langere tunnels door de bergen niet, en wel tot diep in Toscane. Waar Rafaella, de eigenaresse van casa La Terrazza in Radda in Chianti (dat we via Martine van Personal Touch Travel hadden geboekt) ons verzekerde dat het de week ervoor nog 29 graden was geweest met volop zon die scheen. Nu niet, maar in ons wel. Want wat een prachtig huis en mooie tuin. Vol wilde irissen die in de avondlucht de regendruppels in alle kleuren op zich lieten drogen. Om in de ochtend heerlijk te ruiken als ik er met mijn koffie langsliep. Iedere dag een ander kopje. Omdat ik in vakantiehuisjes tot diep in de kastjes op zoek ga naar schatten.

minke in de zon en in leuk pakje De dagen waren dat ook. Met volop kilometers met Mike in Chianti, die ons van asfalt naar gravel naar echt onverhard door de weilanden voerde. Stopte bij roze huisjes met graffiti voor fotoshoots. Voor nóg een espresso aan de bar of een gelato in de hand. Een pizza bij de twee broers in Castellina. In Chianti. Wandelingen door de kleinste dorpjes met de grootste uitzichten. En in de avond terug achter het mooie hekwerk bij het huis. Net als wij had hij best willen blijven…

“Gelukkig hebben we de foto’s nog” is de uitdrukking toch? Die vind je op mijn Instagram! Leuk als je ze daar bekijkt. Net als een aantal video’s in mijn Reels, want Italië met Mike is on the move!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *