ZACHTE KRACHT

En juist als je het niet verwacht,
is daar die zachte kracht

Het blijft iets heel bijzonders. Om van woorden in je hoofd en hart een boek bij de koffie te maken. Dit keer hielp ik Helen Viring hierbij. Zij schreef. En schreef en schreef. Over hoe zij er op haar eenenveertigste achter komt dat ze hoogsensitief is en op zoek gaat naar wie ze werkelijk is. En ik las proef. En redigeerde en redigeerde om zo samen met Helen de mooiste versie van haar persoonlijke verhaal te maken.

Samen met Piet was ik daarna weer PiM voor de opmaak en de vormgeving. Want woorden uit je hoofd en hart moeten ook nog de sprong van het scherm naar het papier maken. Ze vragen om een passend lettertype dat heerlijk leest. Een dito bladspiegel. Om mooie quotes met passende ruimte te omgeven. En om een cover die je niet kunt weerstaan. En daarom ging Helen met fotograaf Jacoba Vester op pad om op de hei onder haar lievelingsboom op de foto te gaan.

Bij de drukker zochten we daarna het mooiste wit uit om de letters met zachte kracht op te laten drukken. En na twee weken tussentijd was het feest bij de koffie op onze Uitgeverij Lapanouse. Net als bij En dan raakt het je van Carin Termeer in de zomer ook nu een magisch moment om dit keer Helens boek in handen te hebben. En vanaf is het boek dus te koop, voor € 20,99.

Zachte Kracht is een softcover uitgave van 150 pagina’s, met als bijzondere extra foto’s en dagboekfragmenten van Helen. Je kunt haar boek bestellen via helenviring.nl of via mijn webshop. En als je wilt, schrijft Helen er iets persoonlijks in voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *