De M van eigen Muziek

Velvet Flowers
Velvet Flowers

In de M van deze maandag zit volop muziek. In de afgelopen week kwamen de songs ‘Als je slaapt’, ‘Een kus op je gedachten’ én ons eerste Engelstalige nummer ‘Velvet Flowers’ online (bijv. op Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play, Napster en meer). Drie songs van ons Het is overal project waarbij we poëzie op muziek zetten. Drie songs om naar te luisteren en naar te kijken. Bij mij staan ze op repeat. Want ik blijf het magisch vinden hoe mijn woorden nog meer gaan leven door de muziek die Fanuel erbij componeert en door de prachtige stem van een zangeres. Pikant detail: ik kan ze nog steeds niet goed meezingen, hoewel ik dus zelf de teksten schreef. Onbegrijpelijk voor zoon Donald 🙂

Als je slaapt
Als je slaapt

‘Als je slaapt’ is het eerste gedicht dat ik ruim anderhalf jaar geleden voor het eerst als muziek hoorde. Fanuel nam na een pianoles mijn vier boeken mee naar huis en kwam de week erop terug met de muziek die hij hoorde in het gedicht op pagina 39 van ‘Het is overal‘.

Daarna schreef ik er een tweede couplet bij en vonden we zangeres Lonneke Arkes die het zo lief wist in te zingen. ‘Als je slaapt’ kun je nu horen als titelsong achter de newbornvideo die Danique Petit Hoofwijk van hun pasgeboren dochter Sofia liet maken door Manon van Mint Deer Video. Hierin hoor je het eerste couplet, op Spotify & co hoor je het complete nummer. We willen natuurlijk ook graag een eigen videoclip bij dit nummer maken en zijn daarom op zoek naar een baby die de hoofdrol in ‘Als je slaapt’ te spelen. Ideeën zijn welkom!

Een kus op je gedachten - Het is overal
Een kus op je gedachten – Het is overal

Voor de andere twee nummers zijn de videoclips af. En hoe! De tekst en muziek van het rijke, warme en overdadige ‘Velvet Flowers’ schreven we op maat voor de styled shoot ‘Hollandse Meesters/Dutch Heritage’ van weddingplanner Elsker Livet. Daniel van DeBruiloftFilmen.nl maakte deze filmische videoclip, waarin je ook ‘onze’ prachtige zangeres Lisa Imhoff ziet.

Het derde nummer is veel meer ingetogen, maar net zo mooi. ‘Een kus op je gedachten’, namen we zelf op. Live in de Dorpskerk in Wilp, waar we eerst honderden stoelen uit de ruimte tilden om die op haar mooist te kunnen krijgen. Daarna bespeelde Fanuel de vleugel en Sylvana Oosterhoff bezingt hoe zo’n kus klinkt. Als dichter kom ik dit keer ook zelf in beeld in de clip. Ga je kijken?

Minke

 

Spotify:

YouTube:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *