De M van Mag ik van jou…

My kind of M
My kind of M

Hoewel het nog volop zomerde dit weekend, duurt het nog maar 71 dagen tot Kerst. Echt? Echt? Echt! Want, als mijn HEMA haar schappen weer heeft gevuld met ballen, glitter, goud & fout, dan weet ik het wel. Heb ik de ochtend na Tweede Kerstdag meteen zin om alles op te ruimen en weer voorjaarsklaar te maken, op dit moment zou ik het liefst mijn mooiste ballen al weer tevoorschijn toveren en de kerstlampjes in de vensterbank leggen. Vooraf kan Kerst me eigenlijk niet lang genoeg duren. Maar nu ik dit weekend met blote voeten over een paadje bezaaid met eikels liep, hou ik me in. Eerst is het nog de beurt aan al die blaadjes om te shinen in hun prachtige kleuren. Om de glanzende kastanjes het zonlicht te laten vangen als ik ze met mijn vingers draai.

Feestdagenkaarten
Feestdagenkaarten

Omdat je in de herfst ook herten kunt zien op de hei, staat de glitterglobe met herten al wel bij me op tafel, oh deer. Het goud dwarrelt als zonnestralen over hun hoofden als ik de bol schud. En zo kom ik langzaam toch al een beetje van de herfst- in de kerstsfeer. Het begint te kriebelen om mijn gedicht voor de feestdagen weer te gaan schrijven. En daarom heet deze M die van ‘Mag ik van jou…’. En dat is: een woord!

Waar denk jij aan bij de feestdagen? Wat maakt ze voor jou bijzonder? Ik zou heel graag jouw woord willen weten en misschien kan ik het gebruiken in mijn nieuwe gedicht. Want het was zo inspirerend om met de woorden die ik van zoveel mensen toegestuurd kreeg, mijn Dierendag-gedicht ‘Feestvarkens‘ te schrijven. Zo zou ik het graag opnieuw willen doen, maar nu voor de feestdagen.

Als ik jouw woord mag, mail het dan naar info@minkemaat.nl of laat het hieronder achter in een reactie. En dan kan het feest toch alvast beginnen.

Merci, Minke

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *