De M van mijn allerliefste

Een engeltje, een bengeltje
Een engeltje, een bengeltje

Een engeltje, een bengeltje
Of ben je soms allebei?
Een ding weet ik zeker:
Je bent een allerliefste dochter
Van Arie en van mij

Toen ik de eerste kerstkoekjes met suikertjes in wit, groen of ik-wil-roze op een schaaltje legde, moest ik weer aan deze woorden denken. Mijn moeder schreef ze in mijn poëziealbum toen ik nog een écht engeltje was. Of toch een bengeltje? Dit weekend versierde ik met die van mij onze kerstboom. Met een paar slingers van gouden sterretjes, wat ballen in doorzichtig, goud en blauw en natuurlijk een paar knalroze voor de girly touch voor mijn eigen allerliefste dochter.

Mijn allerliefste zoon heeft een eigen kerstboom op zijn kamer. En daarin bengelt alles wat met kerst te maken heeft. Lichtjes en ballen in alle kleuren en maten zijn er warm welkom. Pieken die ondersteboven hangen, want ook dat is pieken. Rendieren met blozende wangen, dennenappels die glanzen en sterren die stralen. Het liefst zou Donald zijn kerstboom op een draaischijf zetten, zodat hij alle kanten kan blijven bewonderen. Nu hangen de allermooiste decorstukken vooraan op een kluitje in zijn zicht.

Een kluitje kerst
Een kluitje kerst

Op mijn vensterbank vormt zich een ander kluitje, eentje van kerstkaarten. Ik kom er graag voor uit: december, I love you. Als liefhebber van echte post loop ik nu meestal niet voor niets naar onze brievenbus. De eerste kaarten werden er dit weekend in bezorgd. En ik hoop op nog veel meer papieren post. Dus voel je vrij om me er eentje te sturen, je maakt me er echt heel erg blij mee! Zelf heb ik dit weekend ook mijn eerste kaarten geschreven en op de bus gedaan. Want op post versturen ben ik net zo dol. Mooie woorden schrijven, een beetje glans toevoegen in de envelop en een treffende decemberzegel uitkiezen voor op de envelop. Met Tommy naar de brievenbus wandelen en daar gaan ze. Op reis door vele handen en natuurlijk wat machinerie, om na een dag (of eentje extra in december), misschien wel bij jou op de mat te landen.

In mijn webshop vind je behalve mijn poëziekaarten speciaal voor de feestdagen ook de kerstengel en de sneeuwpop die Vita tekende. Wil je ze bestellen voor jouw eigen decemberpost? Gebruik dan de kortingscode magie18 en je krijgt ze met korting en feestelijk verpakt bij je thuis.

December, maak er iedere dag een feestje van!

Minke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *