Er zit magie in deze dag!

Magie bij de koffie
Magie bij de koffie

Er zit magie in deze dag! Echt: het is International Unicorn Day. Als eenhoorn-liefhebber vier ik dat met een donut vol gekleurde sprinkles bij de koffie. In blijde afwachting van mooie gedachten. Want, het slaapliedje-in-wording ‘als je slaapt‘ waarover ik gisteren een blog schreef, smaakt naar meer!

Speciaal voor Valentijnsdag gaat componist en pianist Fanuel met een volgend gedicht aan de slag: ‘van jou houden‘. Dit gedicht schreef ik meer dan 15 jaar geleden voor een vriendin die met haar grote liefde ging trouwen. Ik mocht het opnemen in mijn eerste boek ‘Meifeest‘ en daarna ging het gedicht haar eigen weg. Het belandde op geboortekaartjes, in de krant, met magnolia’s gecombineerd op een van mijn eigen poëziekaarten en zelfs ook in rouwadvertenties en op rouwkaarten. Nu komt het dus zelfs op muziek!

Een kopje unicorn
Een kopje unicorn

Als dichter ben ik voor less is more. Als prille songwriter leer ik dat het een onsje meer mag zijn. En zo ben ik zelf ook heeeeeel benieuwd wat er na al die jaren toch als volgend couplet zal volgen. Nog een hapje suikerzoet en een slokje meer-slagroom-dan-koffie en voor ik weet is er straks vast een compleet lied. Dat is toch pure magie!

PS Ook magisch – of is het gewoon stukje bij beetje doorgaan met afkrabben, tapijt uitzoeken, verven en volhouden: over twee weken is mijn nieuwe werkplek op zolder, waarover ik eerder al schreef, dan echt helemaal klaar. De pannenkoekplant staat er al in de vensterbank, de pot goudverf voor in de inbouwkast mét geheim deurtje naar nieuwe gedachten staat klaar met roller en kwast en het inspiratie-prikbord is smetteloos wit. Voor wat extra magie op mijn nieuwe werkplek heb ik speciaal vandaag het card-deck ‘Are you the next unicorn‘ van Simone Levie als cadeautje voor mezelf besteld. Wie weet stapt er straks een eenhoorn achter het geheime deurtje vandaan!

NB Wil je op de hoogte blijven van het project ‘Het is overal – poëzie op muziek’, kijk dan op deze pagina.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *