Zijn we nog mindful?

cadeauslierten
cadeauslierten

Mindfulness is al een paar jaar een beweging die iedere geest kan opfrissen door, in ieder geval tien minuten per dag, een activiteit heel bewust te ervaren. Lekker even in het moment zijn. Verlicht stress en zorgt voor meer balans in je leven. Wel eens geprobeerd? Ik probeer het wel eens, maar meestal laat ik dan juist mijn gedachten de vrije loop. Eigenlijk precies het tegenovergestelde dus. Niet minder ontspannend trouwens.

Er zijn echter mensen die steengoed zijn in Mindfulness. Een voorbeeld hiervan kwam onlangs op mijn pad tijdens een tripje naar het winkelcentrum. Ik was op zoek naar een cadeau in winkel X. Een speciaalzaak zeg maar. Gelukkig vond ik na wat speurwerk het perfecte presentje. Een blik op mijn horloge leerde mij dat, als ik direct na het afrekenen op de fiets sprong, ik op tijd mijn zoon kon ophalen van school. Het kassa riedeltje verliep soepel. Maar toen kwam die ene vraag.

‘Zal ik het voor u inpakken?’

‘Ja graag’, hoe lang kan dat duren, dacht ik nog. Het inpakpapier kwam tevoorschijn en het nodige vouw-en-plakwerk volgde. Het cadeau bestond uit twee items die, voor het gemak, best wel samen ingepakt mochten worden. Helaas leverde dit een allesbehalve eenvoudig in te pakken vorm op. Het papier, de tape, de items, een totale mismatch. Een tenenkrommende worsteling voltrok zich op de toonbank. Ik wipte intussen van mijn ene voet op de andere en keek ongemakkelijk over mijn schouder naar de overige klanten in de rij. Ik glimlachte schuldbewust naar hen. De verkoopmedewerkster ging echter onverstoorbaar verder, maar het werd er niet mooier op. Een paar extra plakbandjes hielpen ook niet meer.

Cadeauslierten

mindful duckie
mindful duckie

‘Weet je wat, zei ze plotseling, ik begin even opnieuw’. Hè, pardon?! Laat maar, dacht ik, ik doe het thuis zelf wel, maar ze had al een nieuw papiertje gepakt en het moment van ingrijpen was voorbij. Toen eindelijk het pakje dicht zat, haalde ik opgelucht adem. Toch was het nog niet klaar, want laten we de toegevoegde waarde van stickers en cadeauslierten niet vergeten. Die laatste moesten, na zorgvuldig opplakken, nog mindful één voor één in de krul worden gezet. Hét toverwoord voor deze speciale momenten? Omdenken. Ja handen in de lucht voor Omdenken! Ze doet dit speciaal voor jou! Dit is jouw moment, geniet ervan! Denk aan diegene die dit pakje straks mag openmaken! ‘Ja, prachtig hoor’ en ‘bedankt, hè!’ zei ik net iets te blij en een paar tonen te hoog. Aanpakken. Glimlachen. Wegwezen.

Voor een ieder een wijze les lijkt me. De feestdagen komen eraan, dus a) genoeg tijd reserveren voor het shoppen b) alles online inkopen of c) een avond zelf aan het knutselen.

Aan jou de keus, maar doe het vooral mindful, dan ben je daarna in ieder geval weer heerlijk fris en in balans. Ook best wat waard voor iedereen die druk, druk, druk is.

NB Meer lezen van Linda? Haar eerste gastblog vind je hier.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

 

 

 

2 reacties

  1. Hahahaha, zo herkenbaar! Denk dat ik voor de bulk voor optie B ga, zodat ik rustig kan genieten van de feestinkopen, de sfeer in de stad en de mooi ingepakte cadeautjes voor de rest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *